Lading kan nu per trein vanaf enkele wagons per shipment.

Dankzij de samenwerking met initiële verlader Eurovast, wagoneigenaar Transwaggon en vervoerder DB Cargo is er nu een regelmatige bediening van Oss voor wagengroepenverkeer. Zo kunt u voor zeer uiteenlopende goederen nu vanaf circa 150 ton per zending gebruikmaken van milieuvriendelijk en betrouwbaar spoorgoederenvervoer.

Wagengroepenverkeer bestaat uit treinen die ook wel bont genoemd worden. Ze kunnen bestaan uit wagongroepen van verschillende aanbieders en ontvangers, en dus ook van verschillende herkomsten, met verschillende goederensoorten en voor verschillende bestemmingen.

De bediening van Oss vindt altijd op vaste dagen en tijden plaats, en komt altijd als volledige trein via dezelfde hub, in dit geval station Keulen Gremberg, naar Oss. Vanaf Oss vertrekt de volgende dag de trein naar de hub Kijfhoek waar de wagengroepen weer worden verdeeld naar de afzonderlijke bestemmingen. Hoe dat in zijn werk gaat, wordt prachtig uitgelegd in deze video.

De hiervoor gebruikte wagons van Transwaggon zijn zogenoemde Habiins. Deze bieden een laadcapaciteit van 54 europallets of 42 blokpallets met een laadvermogen tot 62,5 ton.

Het netwerk van DB Cargo bestaat uit vele verbindingen door Europa met vele spoorgebonden verladers, maar ook veel publieke overslagstations zoals OOC. Gezamenlijk kunnen wij u een volledig door-to-door-concept voor uw lading aanbieden. Eventueel zelfs aangevuld met tijdelijke opslag op OOC en de verzorging van uw vóór- en/of natransport over weg of water.