Tri-modaal

Duurzaam logistiek 

De hele wereld moet duurzamer, we komen er niet meer onderuit. Dat is ook niet gek, voor zover we weten is het de enige leefbare planeet die we hebben. Natuurlijk is de grote hoeveelheid vervoer die we tegenwoordig hebben een (klein) onderdeel ervan. Maar u zult zich afvragen of het dan nog wel werkbaar is. Je wilt immers de goederenstroom op gang houden. 

 

Tri-modaal 

De betekenis van tri-modaal is:  

Gebruikmakend van drie modaliteiten – vaak een combinatie van – binnenvaart, wegtransport en spoor. 

Precies hier liggen veel voordelen voor snelheid, prijs en duurzaamheid. Veel vervoerders bieden geen tri-modaal vervoer aan omdat ze het zelf niet kunnen. De meeste vervoerders komen niet verder dan 1 of 2 modaliteiten. 

Doordat wij wél zelf tri-modaal vervoer tot onze beschikking hebben kunnen we tegen een goede prijs snel en duurzaam uw goederenstroom aanbieden. 


Water 

Vervoer over het water is vaak langzamer dan per spoor of over de weg. Maar grote hoeveelheden over een grote afstand vervoeren is over het water voordelig en duurzaam. Vaak horen we bedrijven zeggen “maar we zitten niet dicht bij het water”. Dan vertellen we graag dat wij wel aan het water zitten, de schepen kunnen ontvangen, lossen en bijvoorbeeld het laatste stuk per vrachtwagen bij hen af kunnen leveren. 

Spoor 

Binnen een groot deel van Europa is goederenvervoer per trein nog steeds een uitstekende optie. Grote hoeveelheden goederen kunnen snel worden vervoerd. Treinen zijn relatief duurzaam, voordelig en veiliger dan vrachtwagens.

Weg 

Het blijft ondanks alles een eenvoudige manier van vervoeren: de vrachtwagen. De vrachtwagen wordt steeds duurzamer maar is voor vervoer over een lange afstand vaak duurder en langzamer. 

OOC Oss 

Wij van OOC zijn volledig op tri-modaal vervoer ingesteld. Of het nou vervoer is naar u toe of juist naar anderen, wij helpen u graag en goed om de beste manier van vervoer voor u te organiseren.