Duurzaam goederentransport – OOC terminals, Oss

OOC terminals werkt aan een duurzamer transport

Wist u dat wij bij OOC terminals groot inzetten op het verduurzamen van het goederenvervoer? Ook wij vinden de toekomst van onze planeet superbelangrijk. Daarom kijken we continu hoe we energiebewuster kunnen werken en minder verspillen. En hoe we meer gebruik kunnen maken van duurzame energiebronnen voor ons transport. Zoals elektriciteit.

 

Op naar nul CO2-uitstoot!

Bij het omzetten van elektriciteit in beweging komt geen CO2 en fijnstof vrij. En als het opwekken van elektriciteit ook nog duurzaam verloopt, kan ook daar de uitstoot fors naar beneden. Sterker nog, naar nul! Treinen zijn elektrisch en dus zeer duurzaam. Bovendien hebben ze de laagst mogelijke rolweerstand, en vanwege het grote aantal kort achter elkaar gekoppelde wagons (platooning is standaard) heeft de trein ook een lage luchtweerstand. De stroom komt via de bovenleiding en niet via accu’s. En ook niet onbelangrijk: treinen gaan lang mee, een halve eeuw is geen uitzondering. Kortom: de trein is hét transportmiddel van de toekomst

 

Uw lading duurzaam van A naar B

Wij begrijpen dat het voor u niet altijd mogelijk is om uw goederen volledig via het spoor van A naar B te vervoeren. Maar dat is nou het mooie van OOC terminals: wij werken trimodaal. Dat betekent dat wij drie modaliteiten – trein, schip en vrachtauto – met elkaar kunnen verbinden en in verschillende volgordes of zelfs naast elkaar (synchromodaal) kunnen inzetten. Doordat wij op onze terminal treinen, schepen en trucks lossen en laden, maken wij het mogelijk dat uw lading bijvoorbeeld per trein vertrekt en uiteindelijk per schip aankomt op de plaats van bestemming.

 

Een zo efficiënt mogelijk transport: wij adviseren u graag!

Via OOC terminals zijn alle variaties tussen de drie modaliteiten trein, schip en truck mogelijk. Dit geldt voor ladingen in de droge bulk (zoals granen, gips en houtsnippers), natte bulk (oliën en vetten) en breakbulk (zoals staal, papier en pallets). Wilt u weten hoe u uw transport zo efficiënt én duurzaam mogelijk kunt inrichten? Wij adviseren u graag. Hierbij kijken we natuurlijk naar kosten en tijd,[RVT3]  én naar de voor uw goederenstroom duurzaamste modaliteit. Zo maken wij het voor u mogelijk uw transport te verduurzamen. En werken we samen aan een schonere en betere wereld!