Lading kan nu per trein vanaf enkele wagons per shipment

In samenwerking met initiële verlader Eurovast, wagon eigenaar Transwaggon en vervoerder DB Cargo is een regelmatige bediening van Oss gerealiseerd voor wagengroepen verkeer. Wagen groepen verkeer bestaat uit treinen die ook wel “bont” genoemd worden. Ze kunnen bestaan uit wagongroepen van verschillende aanbieders en ontvangers en dus ook van verschillende herkomsten en goederen soorten en of voor verschillende bestemmingen. De bediening van Oss geschied altijd op vaste dagen en tijden komt altijd via dezelfde hub als volledige trein, in dit geval station Keulen Gremberg, naar Oss. Vanaf Oss vertrekt de volgende dag de trein naar de hub Kijfhoek waar de wagengroepen weer worden verdeeld naar de afzonderlijke bestemmingen. Hoe dat in zijn werk gaat wordt prachtig uitgelegd in dit filmpje. Zo kunt u voor zeer uiteenlopende goederen nu vanaf ca 150 ton per zending gebruik maken van milieuvriendelijk en betrouwbaar spoor goederenvervoer. 

De hiervoor gebruikte wagons van Transwaggon zijn zgn Habiins en bieden een laadcapaciteit van 54 euro pallets of 42 blok pallets met een laadvermogen tot 62,5 ton. 

Het netwerk van DB Netz bestaat uit vele verbindingen door Europa met vele spoor gebonden verladers maar ook veel publieke overslag stations zoals OOC terminals. Gezamenlijk kunnen wij u een volledig door-to-door concept voor uw lading aanbieden. Eventueel zelfs aangevuld met tijdelijke opslag op OOC terminals en of de verzorging van uw vóór en of natransport over weg of water.  

Wagons worden nu op gewicht geladen

Onlangs hebben wij een spoorwegweegbrug op onze locatie gerealiseerd waarmee we de treinwagons op het toegestane gewicht voor het af te leggen traject kunnen worden afgeladen. Een aanwinst waarmee we nu in staat zijn om uitgaande treinen optimaal te benutten zonder risico’s op overbelading. Dat is goed voor de kostprijs en het milieu! Bij inslag van goederen naar depot kan nu het gewicht van de inkomende trein worden getoetst aan de vrachtbrief van de trein zodat een juiste inslag wordt vastgelegd.  

Per trein of schip inkomend - per big bag of liner in container uitgaand (of omgekeerd)

Dat wij als bulk terminal treinen, schepen en auto’s met bulkgoederen kunnen ontvangen wist u waarschijnlijk al. Nu kunnen we deze goederen ook uiterst efficiënt voor u verpakken naar big bags en stuffen naar containers voor wereldwijde verscheping. 

Ook het aanbrengen van liners in 20’containers en het vullen van 20’liners op onze bulkterminal verloopt uitermate efficiënt. Containers worden intermodaal via de intern verbonden Inland Terminal Oss verscheept naar Rotterdam en of Antwerpen waarmee uw Co2 Footprint zo gering mogelijk is. Bovenstaande diensten kunnen wij ook voor u verzorgen als u de goederen over de weg wenst aan te voeren, eventueel komen wij ze in retourvracht voor u ophalen zodat u maximaal Co2 reduceert.  

Van Berkel Logistics zet OOC Containerterminal voort

Samen kom je verder. Zeker in de intermodale logistiek. Daarom zal OOC beheer haar container activiteiten in Oss per 8 september overdragen aan Van Berkel Logistics. De Osse terminal wordt vanaf dan opgenomen in het netwerk van Van Berkel Logistics als Inland Terminal Oss, samen met Inland Terminal Veghel en Inland Terminal Cuijk. 

Waarom deze samenwerking? Voor een optimale ontwikkeling van de intermodale activiteiten in de regio Oost Brabant is het wenselijk om tot meer samenwerking te komen tussen de terminals. Bundeling van de containerscheepvaart, ontwikkeling van continentaal spoorgoederenvervoer, efficiënter regionaal transport tussen terminals en klanten, en ook snelle IT ontwikkelingen vragen om meer focus en schaalgrootte. Vanuit de toekomstvisie van beide bedrijven wordt met deze stap een sterke basis gevormd om de ladingbelanghebbenden beter van dienst te zijn. Sterke basis OOC terminals concentreert zich vanaf september op de logistiek en op- en overslag van bulk- en breakbulk en de ontwikkeling van continentale spoorverbindingen over haar beide terminals in de haven van Oss. Van Berkel Logistics en OOC terminals gaan ieder vanuit de eigen discipline samenwerken aan de ontwikkeling van het multimodale goederenvervoer voor de regio. Wij verwachten met deze verandering dan ook een grote stap te kunnen maken in de ontwikkeling van onze terminals en de multimodale verbindingen vanuit de regio met belangrijke havens en economische centra in Europa.