Vacature: Manager OOC rail 

Ligt jouw hart bij treinen en spoor goederenvervoer? Wil jij met een leuk team bouwen aan veilige en optimale rangeer operaties? Dan is OOC rail voor jouw “the place to be”.  Betrokken, gedreven, vindingrijk, flexibel en verantwoordelijk dat is OOC in een paar woorden. De kleine infrastructuur en het toenemend aantal treinen leid regelmatig tot puzzel werk. Afstemmen met vervoerders en infra beheerders over dagelijks gebruik maar ook over benodigde en wenselijke ontwikkeling maakt het leuk afwisselend. We hebben grote ambities en zijn daarvoor op zoek naar een enthousiaste leider om OOC rail “op eigen benen te zetten”. Inderdaad, jij wordt verantwoordelijk voor het opzetten en bouwen van een eigen spoorvervoer organisatie rond het rangeren van goederentreinen te Oss, wij zijn daaraan alvast begonnen. 

 

In het kort: 

  • Jouw werkweek: 40u, hoofdzakelijk dag, soms avond, nacht en weekend diensten.  
  • Jouw werk: tenminste 2 dagen operationeel als machinist & instructeur en daarnaast ca 3 dagen als vakinhoudelijk leidinggevende manager en infra ontwikkelaar. 
  • Jouw ervaring: machinist volledig bevoegd, vakinhoudelijk leidinggevende, wagenmeester, RID, en eventueel ook veiligheidskundige.  

 

Jouw rol: 

Binnen OOC rail draag je primair zorg voor de veiligheid van alle rangeerwerken op de sporen in Oss. Je bouwt aan een eigen team machinisten en draagt zorg voor een fijne, collegiale en verantwoordelijke werkcultuur. Het onderhouden van het veiligheidsbeheerssysteem en het op peil brengen en houden van alle licenties en vakkennis van je teamleden is je eerste zorg. Het optimaliseren van de planning- en rangeerprocessen zodat de locomotief en de terminals optimaal kunnen blijven produceren is je doel. Daarnaast bouw je samen met de directeur aan de verdere ontwikkeling van de spoorinfrastructuur en terminals te Oss  

 

Jouw profiel: 

Allereerst vinden we het belangrijk dat jij als persoon goed binnen ons team past. Je bent gedreven om het maximale uit jezelf en je team te halen ten behoeve van een zo klantvriendelijk mogelijke treinafhandeling. We zoeken talent met ambitie en de drive om zichzelf en zijn/haar team doorlopend verder te ontwikkelen. Je vind het leuk en nuttig om “hands on” het werk zelf mee uit te blijven voeren en plant je daarom in verschillende diensten in. Je bent bereid flexibel in te springen als blijkt dat er ongepland werk verzet moet worden om de planning niet te verstoren. Je bent direct, constructief en prettig in je communicatie en laat geen gras groeien over ongewenste zaken. Je woont op redelijk afstand van Oss of bent bereid daar naar te verhuizen. 

 

Over ons 

OOC terminals en OOC rail zijn in 2020 gestart met een nieuwe ambitie. We willen het spoorgoederenvervoer over Oss sterk laten groeien en hebben daarvoor de focus gelegd op droge bulk, natte bulk en breakbulk ladingen. We hebben een klein team met enthousiaste en betrokken medewerkers om die ambitie vorm en inhoud te geven. Dagelijks zijn we actief met het werk van onze opdrachtgevers én de ontwikkeling van onze eigen organisatie. OOC terminals en OOC rail zijn collegiaal één bedrijf maar in de operatie en naar opdrachtgevers duidelijk 2 verschillende bedrijven. 

Uiteraard bieden wij je onze goede arbeidsvoorwaarden en voorzieningen en een mooi salaris daarnaast dragen we graag bij aan je verdere opleiding.  

Ben je enthousiast en wil je meer weten over deze functie of ons bedrijf dan nodig ik je graag uit met mij contact op te nemen. Je kunt mij bereiken via  0653 956658 of enooijen@ooc.nl Voor informatie over ons bedrijf of een filmpje over het rangeerwerk verwijs ik je graag naar onze website www.ooc.nl